Camper huren in Spanje? Ontdek de perfecte camper en route!

Spanje is een prachtige bestemming voor een avontuurlijke reis met de camper. Het land heeft een geweldige infrastructuur voor campers en biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke roadtrip. Of je nu wilt genieten van de stranden in de zuidelijke regio’s, de bergen wilt verkennen of de gezellige dorpjes wilt bezoeken, er is voor ieder wat wils! Ben jij op zoek naar een camper om Spanje te ontdekken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost geven we je handige tips voordat je een camper gaat huren in Spanje!

1. De perfecte camper kiezen

Het kiezen van de juiste camper is essentieel voor een geslaagde reis in Spanje. Er zijn verschillende soorten campers beschikbaar, van kleine busjes tot grote motorhomes. Bedenk van tevoren hoeveel mensen er meegaan op reis en hoeveel comfort je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld met het gezin op pad, dan is een camper met stapelbedden en een ruime keuken ideaal. Of ben je juist op zoek naar een romantische roadtrip met zijn tweeën, dan is een compacte camper met een tweepersoonsbed en een buitenkeuken misschien iets voor jou. Er zijn ook speciale campers beschikbaar voor mensen met een beperking, dus er is voor ieder wat wils! 

2. De beste reistijd kiezen

Spanje is een groot land met verschillende klimaatzones. De beste tijd om Spanje met de camper te verkennen is in het voor- of najaar. In de zomer kan het erg heet worden, zeker in de zuidelijke regio’s. In het voor- en najaar is de temperatuur aangenaam en vermijd je de drukte van het hoogseizoen. In de winter kan het in het noorden van Spanje erg koud worden, dus hou daar rekening mee als je in die tijd van het jaar reist. 

3. Spanje ontdekken per camper

Spanje heeft ontzettend veel te bieden voor camperreizigers. De Costa Brava en de Costa del Sol zijn zeer populaire bestemmingen vanwege de prachtige stranden en het aangename klimaat. Maar ook andere regio’s zijn het ontdekken waard, zoals Madrid, Baskenland en Catalonië. Rij over kronkelende bergpassen, bezoek middeleeuwse steden of geniet van heerlijke tapas in een lokale bar. Parkeer de camper op een camping in de buurt of kies voor een overnachting in de natuur. 

4. Goed voorbereid op pad

Voordat je vertrekt is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Maak bijvoorbeeld een duidelijke routeplanning en zorg dat je de juiste navigatiesystemen in de camper hebt. Neem ook voldoende eten en drinken mee, zeker als je van plan bent om afgelegen gebieden te bezoeken. Zorg ook dat je voldoende contant geld bij je hebt, want niet overal kun je pinnen. Controleer ook altijd de regelgeving met betrekking tot wildkamperen en houd je aan de lokale regels. 

5. De beste plekken om te parkeren

In Spanje zijn er talloze plekken waar je kunt parkeren met de camper. Er zijn zowel officiële campings als plekken in de natuur waar je vrij mag staan. Zo kun je bijvoorbeeld slapen aan het strand in de buurt van Barcelona of tussen de olijfbomen in Andalusië. Vergeet niet om voldoende gas en water in te slaan voordat je op een afgelegen plek gaat staan. 

Conclusie:

Spanje is een fantastische bestemming voor camperreizigers. Met de juiste camper en een goede routeplanning kun je optimaal genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat en houd rekening met de lokale regelgeving. Van de Costa Brava tot aan de bergen van de Pyreneeën, Spanje staat garant voor een onvergetelijke roadtrip. Ben je nog niet helemaal overtuigd om met de camper naar Spanje te vertrekken? Campers huren kan door heel zuid-Europa, laat je inspireren en volg je gevoel. 

About the Author

You may also like these